PROFI îi iubește pe cei mici în mod special și, din 2010, găsește căi prin care să le facă viața mai bună sau să le aline, pe cât posibil, suferințele. Pentru al doilea an consecutiv, campania “Împreună cu tine, PROFI salvează destine” finanțează proiecte dedicate copiilor, proiecte din domenii precum sănătatea, educația, cultura, calitatea vieții etc.

Astfel, Asociatia Unu si Unu nu rateaza ocazia si se inscrie in competitie cu proiectul Alo, Prematuritatea! Ajuta-i sa se faca mari si sanatosi!

Mecanismul programului:

Fiecare dintre voi poate vota.  Votarea se va efectua foarte simplu la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal oricăror cumpărături realizate în perioada campaniei (17 august – 25 octombrie).

Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft. Clasamentul se va întocmi în baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel național. Primele trei programe care vor acumula cel mai mare număr de puncte obținute în baza voturilor de la clienți vor fi premiate de către Profi.

Voteaza si tu pentru infiintarea primului Call Center pe prematuritate din Romania: http://profi.ro/salveaza_destine/proiecte/alo-prematuritate/

Despre Alo, Prematuritate

Este un serviciu cu acoperire naţională, oferit gratuit ce va asigura consiliere, suport şi prevenţie prin informare, iar părinții și viitorii părinți vor beneficia de experienţa medicilor din ariile: ginecologie, neonatologie, medicină de familie, psihologie, dar și de experiența unui părinte care a trecut prin această experiența a prematuritatii. Alo, Prematuritatea este o contribuție la schimbarea sănătății publice atât pentru mama, copil, dar și pentru familie prin  ȋndrumarea corectă şi la timp a gravidei de la primele semne ȋngrijorătoare, poate salva vieți.

Costurile estimate pentru demararea acest proiect pilot se ridică la aproximtaiv 5ooo euro/ lună, sumă obținută parțial de echipele înscrise la Swimathon care va ajuta la implementarea primului call center din Romania pe prematuritate, pe parcursul anului 2015.

Peste 20.000 de nașteri premature. Nou-născutul prematur este expus riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal etc. A da naștere unui copil este o adevărată bucurie dar a naște prematur este o adevărată traumă pentru copii și familiile acestora, ceea ce duce la creșterea abandonului noului născut în maternități, crește rata divorțurilor si a starilor de anxietate/ depresie post-partum.

Spitalizarea prelungită (uneori și luni de zile) pentru recuperarea bebelușului prematur impune accesul limitat al părinţilor la el (câteva minute/zi) ceea ce ȋngreunează şi mai tare starea lor de nelinişte şi teama privind situaţia ȋn care se află. Părinții nu beneficiază de consiliere psihologică, nu există un centru de monitorizare după externarea prematurilor și nici îndrumare specializată care să prevină dizabilitățile.

Despre Asociația Unu și Unu

Este prima și singura Asociație de părinți care apăra drepturile copiilor din sarcini multiple și/sau prematuri și ale familiei acestora și oferă suport pe perioada spitalizării și după externare. AsociațiaUnu și Unu este membră a EFCNI  (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație cu reprezentanți din peste 50 de țări. EFCNI, cu sediul în Germania, este prima organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și a nou-născuților, dar și ale părinților acestora. Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătății sănătatea bebelușilor prin proiecte de prevenție privind nașterea prematură, informare și educare societății civile privind nașterea înainte de termen, oferirea de suport părinților cu copii născuți înainte de termen și derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 2 ani.

Viziunea Asociației Unu și Unu  este să devină vocea prematurilor, a multipletilor și a părinților lor din România.