Fenomenul prematuritatii, atat de extins la nivel international nu ocroteste pe nimeni. Fie ca vorbim aici de persoane care nu sunt in lumina reflectoarelor dar si de oameni cunoscuti din diverse arii! Asadar, estimarile arata ca 10 – 12% dintre copii care se nasc in SUA sunt prematuri chiar si la Hollywood. Multi oameni cu notorietate fie s-au nascut inainte de termen, fie au copii care s-au grabit sa vina mai repede pe lume facandu-i partasi la toate evenimentele si obstacolele impuse de venirea timpurie pe lume.

Lista arata cam asa:

Stevie Wonder

A fost nascut la 34 de saptamani in 1950. El a orbit din cauza retinopatiei – o afectiune oculara intalnita in randul prematurilor si care netratata la timp, duce la orbire.

Tiki and Ronde Barber

Fotbalisti cu renume, au fost nascut cu 5-6 saptamani inainte de termen, in 1975. Nu au ramas cu urmele prematuritatii ci s-au recuperat 100% si si-au urmat trasul vietii in mod natural.

Sir Issac Newton

Unul dintre cei mai faimosi oameni de stiinta din lume, a fost nascut prematur in 1642, pe 24 decembrie. A avut o greutate foarte mica la nastere iar medicii credeau atunci ca nu va putea trai mai mult decat cateva ore. Iata ca a dat dovada de o putere extraordinara si s-a recuperat 100%.

Sir Winston Churchill

Premiat cu Nobel pentru Literatura, un lider militar talentat, a fost nascut prematur pe 30 noiembrie, 1874.

Mark Twain

Romancier american, s-a nascut cu 2 luni inainte de termen si a cantarit doar 500 de grame.

Anna Pavlova

Una dintre cele mai talentate balerine, s-a nascut prematur. A ramas cu un statut fragil ceea ce a propulsat-o in cariera de balerina din care a avut un imens succes.

Copilul  președintelui John F. Kennedy

Cel mai tanar copil al presedintelui Kennedy s-a nascut prematur cu 7 saptamani pe 7 august, 1963. Din pacate a trait doar 2 zile din cauza detresei respiratorii care pe vremea aceea nu cunoastea remediul de surfactant.

Mai multe celebritati care s-au confruntat cu o nastere prematura: http://preemies.about.com/od/readersstories/a/Celebrity-Preemies.htm