Visul meu a fost sa am copii. Si ii avem. Suntem binecuvantati. Asa ca dupa ce am trait toata experienta sarcinii cu gemeni, nasterea prematura, bucuria de a rasufla usurati ca nu au existat repercursiuni, ne-am activat alt vis: sa ajutam si alti parinti. Si sotul meu m-a sustinut si ma sustine necondituonat in proiectele de filantropie in care sunt implicata.

Nu stiam de unde sa o apucam, ce avem de facut concret. Dar pas cu pas, dupa 6 ani de antreprenoriat civic ne bucuram sufletul ca facem bine. Nu doar noi, singuri. Nicidecum. Este imposibil. Este munca de echipa. Si ne sunt alaturi oameni pe care ii respect, ii iubesc si alaturi de care continuam sa facem bine. Cum stim. Cum putem. Cat ne lasa aspectele birocratice, de personal, de finantare. Fara sa avem trusturi media in spate, zeci de voluntari sau sute de donatori. Nu stiu daca e mult sau putin. Nu stiu ce ne rezerva viitorul, dar atat cat vom putea o sa continuam sa fim alaturi de prematuri, de parintii lor.

Ce ma surprinde este ca sunt oameni care vad si se urca in ‘trenul’ misiunii noastre. Si exact, dar exact cand simt ca e tare greu, primesc atingerea unei aripi de inger. Poate vi se pare exagerat cand zic acest lucru. Dar nu este asta.

Doar asa am ajuns sa fiu parte dintr-o carte care cuprinde povestile a 100 de femei care schimba Romania in bine. Pe foarte multe le admir pentru curajul, viziunea, tenacitatea lor. Pentru demersurile intreprinse. Se pare ca Universul lucreaza si ma simt onorata sa fiu aleasa sa fac parte din acest proiect manifest. Daniela Palade Teodorescu, careia ii multumesc din suflet, scrie pe pagina sa de facebook:

‘Împreună cu coordonatoarea volumului, Andreea Paul, îmi face o mare bucurie să vă prezentăm coperta cărții care a adus la un loc 100 de povești de implicare civică ale femeilor din România. Sunt povești de viață și #activismcivic adunate într-una dintre cele mai emoționante colecții de istorii orale ale implicării civice feminine din România acestui veac.

”Forța civică a femeilor” este un demers social și editorial unic, o carte-manifest care adună la un loc comunitatea femeilor care schimbă în bine această țară, făcând-o mai suportabilă și chiar mai frumoasă.

Cartea va fi lansată la Târgul de carte #Bookfest, în data de 31 mai, ora 18, în cadrul #Romexpo.

Forța civică fie cu noi! :), așa ar spune ai noștri copii, care au norocul ca de mici să crească cu altfel de modele.’

Asadar, va astept la lansare.

 

#FortaCivicaaFemeilor