In fractiuni de secunda poate aparea o urgenta.  Ca viitor parinte, cred ca este foarte important sa stiu unde ma pot adresa in caz de urgenta medicala.

Asa ca m-am gandit sa scriu despre 3 numere utile, in caz de urgenta, pe langa 112.

 

Alo Prematuritate –0800 390 678 – primul call center gratuit pentru preventie si suport in prematuritate din Romania.  La capatul firului sunt medici neonatologi, ginecologi, avocati, psihologi.

Alo, Prematuritate este este primul call center multidisciplinar din Europa, lansat de Asociatia Unu si Unu pentru sarcinile aflate la risc si familiile cu prematuri. Linia telefonica este gratuita si poate fi apelata din toate retelele de pe teritoriul Romaniei.

Programul complet si actualizat al call center-ului poate fi consultat pe: http://unusiunu.com/team_member/program-specialisti/ sau pe pagina oficiala de facebook: www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

 

PEDITEL – 1791 urgențe și sfat medical pediatric prin telefon 24/7 este un serviciu dedicat părinților ce au nevoie de un sfat medical profesionist pentru sănătatea copiilor lor. Call centrul pediatric PEDITEL 1791 este apelabil prin formarea numărului scurt 1791, un număr cu tarif standard, fără suprataxă, la care răspunde un medic specialist. Medicul PEDITEL 1791 este pregătit să vă răspundă la întrebările legate de sănătatea copilului dumneavoastră, non stop. http://www.peditel.ro/

 

TOXAPEL – 021-210-62-82 sau 021-210-61-83

TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgență realizat de Departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București și este destinat informării populației asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea ambulanței sau până la prezentarea la spital.

TOXAPEL funcționează 24 de ore din 24 și acoperă întreg teritoriul țării, putând fi apelat de acasă, de la orice telefon public sau mobil. http://toxapel.ro/

Cine are nevoie de TOXAPEL? Toți părinții, bunicii, toți adulții ce au în apropiere un copil care s-a intoxicat cu un medicament, o substanță chimică, a ingerat sodă caustică, acizi etc.

 

Stiati de ele? Le-ati apelat?

Alege sa fii la curent cu cele mai noi articole pe https://dianagamulescu.ro/ sau    https://www.facebook.com/Diana-Gamulescu-721155391324322/