Mereu toamna apar aglomerarile. De idei, de proiecte, de implementari, de oportunitati. Fix asa. Si dintr-o data timpul nu-mi mai ajunge. Iata de ce.

Imediat dupa evenimentul nostru ‘Cuiburi pentru viata’ am inceput sa facem fallow-up pentru a mentine legatura cu donatorii, pentru a semna contractele de sponsorizare si a incheia donatia propriu zisa. Am recuperat mare parte din suma. Mai avem de finalizat cateva formalitati cu cateva persoane si putem spune ca suntem la zi cu suma anuntata la eveniment.

Apoi am si inceput, din fondurile deja intrate de la donatori sa punem pe picioare a doua editie a Seminariilor de Parenting. Agenda cu vorbitorii este aici: http://unusiunu.com/seminariiparenting/ .

Suntem deja in mijlocul proiectului.

Evident ca am continuat si proiectul de suflet ‘Alo, Prematuritate‘ si am anuntat recent rezultatele sale aici: http://unusiunu.com/raport-activitate-5-luni-de-la-lansare/.

Pe data de 24 septembrie am fost invitata sa prezint activitatea Asociatiei Unu si Unu in fata cadrelor medicale din neonatologie la Congresul National de Neonatologie.

14480623_1111557395595967_2736368555475399276_o

A fost o premiera ca un ONG de pacienti sa fie inclus pe agenda lucrarilor stiintifice din cadrul acestui congres. Alaturi de Silke Mader, Chairwoman of the Executive Board EFCNI (http://www.efcni.org/ ), partenerul nostru international, am prezentat activitatea organizatiei si importanta implicarii familiei in ingrijirea nou nascutului in terapie intensiva.

Speram sa devina o traditie sesiunea organizatiei noastre in cadrul acestui eveniment.

Continui cu  data de 6-7 octombrie unde am participat la un workshop in Germania si am reprezentat singura Asociatie de parinti din Romania, Unu si Unu.

Au mai fost prezenti reprezentanti din alte 16 tari si impreuna am lucrat pentru a gasi solutii si sa uniformizam standardele de ingrijire si cresterea calitatii serviciilor medicale neonatale, integrarea parintilor in ingrijirea nou nascutilor din terapie intensiva. Suna futurist, asa-i? Credeti-ma ca se poate.

Anglia a reusit. Germania a reusit. Franta a reusit, Portugalia la fel etc. Important este sa fie bunavointa.

La Sibiu se poate. Am putea sa replicam acest model de succes, ca un exemplu de buna practica.

Acum ne pregatim pentru Ziua Internationala a Prematuritatii si “Socks for life”.

O toamna plina, asa-i? La voi cum e?

Sursa foto: arhiva personala si EFCNI