Desi este o agitatie continua si parca nu se mai termina toate, simt ca anul acesta se apropie de final. Si ce an! …
Chiar acum, pe final de saptamana, Monica Radulescu de la Digi Tv m-a invitat sa-i raspund la cateva intrebari despre Asociatia Unu si Unu in 2015. M-a si surprins cand mi-a scris. Pe Monica am cunoscut-o acum un 1. E tanara, frumoasa, cu vocatia in sange, ii vezi sclipirea in privire. Ii urmaresc reportajele alese cu mare atentie si realizate cu mult suflet, dar nu ne-am mai intalnit de 1 an si ceva… In fine, m-am simtit onorata asa de cum a pus problema, asa ca ne-am intalnit la 4+ Social Caffe (trebuie sa mergeti acolo http://4caffe.ro ) si ne-am pus pe povesti.
Si asa am facut o retrospectiva a anului si mi-am dat seama cate s-au intamplat, dar, mai ales cate se vor intampla la 2015. Si am ramas…wow.
Asa, in viata de zi cu zi nici nu-ti dai seama… E goana continua, cu termene scurte, cu proiecte scrise noptile, cu prezentari si infografice, cu competitii sociale si lansari de proiecte, cu fundraising etc si uite asa…pac. A venit Decembrie. O mana de oameni sunt capabili sa miste lucrurile. Eu si Corina suntem zilnic pe baricade, dar nu ne descurcam fara sprijinul Ninei Sofian, al Cristianei Ionescu, al Ilenei Falcescu, al Rodicai Grosaru, al Andrei Birladeanu, sau a lui Dan si a lui Bogdan de la Aimee. Ei, constant, au fost alaturi de noi doua. Si apoi, cu fiecare proiect am simtit alaturi alti si oameni care ne-au devenit dragi.
Cert este ca tot povestind cu Monica am realizat ca a mai trecut un an si Asociatia Unu si Unu a continuat “Fire de dragoste”, asa ca a mai donat seturi si cuiburi in alte 3 spitale. De asemenea, Psihologul Nina Sofian a continut in regim de voluntariat, saptamanal, grupul de suport la Marie Curie de care au beneficiat zeci de familii. Apoi a fost “Marsul prematurilor”, un eveniment rasunator la care au participat parinti, copii, ONG-uri si multa presa. Acest demers a fost posibil cu sprijinul si prin implicarea echipei Rogalski & Damaschin.
In iunie, Asociatia Unu si Unu a produs, lansat si distribuit 19.000 de exemplare din Ghidul Prematurului, primul instrument de informare dedicate parintilor de prematuri, dar si o unealta utila cadrelor medicale care a ajuns in 66 de maternitati.
Imediat dupa aceasta lansare, am inceput campania de fundraising pentru lansarea primul call center gratuit, de interventie in prematuritate, “Alo Prematuritate”. Asa ca am inscris proiectul la Swimathon si 2 echipe minunate au facut valuri si au strans primele fonduri pentru acest call center. Pentru cauza înscrisă de Asociație s-au alăturat voluntari inimoși și entuziaști, de la bloggeri precum Ana Maria Mitrus, Bogdana Dobre, la persoane publice precum Tily Niculae, Dana Rogoz, Kamara, la înotători profesioniști sau jucători de polo Silviu Alecu, Lucian Badescu, Drugan Ovidiu, Fulicea Iulia, Mureșan Anca, Negoescu Paul, Cobianu Drugan Corina, de la Set Sail NauticSchool. Organizatorii competitiei au declarant “Echipa Toate panzele sus”, coordonata de Corina Drugan, drept prima echipa din istoria Swimathon care a strans cea mai mare suma si a avut cel mai mare numar de donatori. Dar noi am apreciat tare mult implicarea fiecarui om si performanta ambelelor echipe pentru ca stim ce eforturi, cata creativitate si dorinta de a ajuta se ascundea in spatele fiecarei actiuni.
In iunie, Asociatia Unu si Unu a catigat premiul de eficienta la Gala Societatii Civile. Cine ar fi crezut ca o organizatie mica, de doar 1 an, fara resurse, fara echipa, fara sediu, fara finantare, ar putea castiga premiu cu “Fire de dragoste”. Ei bine, exact pentru aceste lucruri a fost premiata campania, iar voluntariatul a sute de voluntari din tara si din strainatate, apreciat.
La inceput de octombrie aflu ca Tily Niculae si Laura Olaru doreau sa lanseze o colectie caritabila pentru a sprijini proiectele Asociatia Unu si Unu, asa ca in octombrie se lansa “Sofisticata” intr-un eveniment cu stil, rafinat, dar mai ales cu foarte multa empatie fata de situatia prematurilor si a parintilor acestora. Si aici, oameni inimosi si-au dat mana și-au adus contribuția la realizarea acestei lansări: Raluca Zamfir-Ranevents, Gargantua Anniversaire, Stefanel, Aimee Advertising, Cătălin Năstase, Lile Buba Deion Fotografy, Marian Teodorescu-Reaction Media, Lora- planning & design, Rsound, Unikat Media .
Nu am ratat nici Ziua Internationala a Prematuritatii, asa ca si in acest an am marcat data de 17 noiembrie printr-o campanie de awareness pe social media la care au aderat mii de persoane.
Fix inainte de sarbatori. Ce credeti? Parenting PR lansa campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur, o campanie menită să strângă fonduri pentru copiii prematuri cu ajutorul poveştii „Gloria şi unicornul magic”. Banii obţinuţi în urma vânzărilor şi descărcărilor audiobookului vor merge la Asociaţia Unu şi Unu. În cadrul campaniei, 5 leaderi de opinie din zona de parenting: Laura Frunză (blogger laurafrunza.com), Tily Niculae (blogger tilyniculae.eu), Miruna Mărgarit(blogger ea-şi-ea.ro), Ana Nicolescu (blogger mamicaurbana.ro), Monica Popescu (jurnalist Itsy Bitsy) au compus şi au înregistrat în studiourile Itsy Bitsy povestea în spiritul Crăciunului.
Povestea Gloria şi unicornul magic se poate descărca sub formă de audiobook online sau se poate comanda sub formă de CD de pe site-ul www.audioparenting.ro, gratie SmartboxFamily care au sustinut neconditionat acest demers civic si au oferit toate resursele necesare ca acest lucru sa fie posibil. În sprijinul campaniei au mai venit: Totul despre Mame, Afi Palace Cotroceni, Creative Arts, Magitot, Figurine Fimo by Coca, Lucian Calugărescu Fotografie.
Si pentru ca Alo Prematuritate aste un program care are nevoie de un buget anual de minim 270.000 de Ron, iar Asociatia a primit pana acum donatii in valoare totala de 35.152 RON prin participarea la Swimathon, generozitatea doamnelor de la Yard Sale, dar si a persoanelor care fac parte din “Cercul Donatorilor”, precum si din vanzarea colctiei “Sofisticata”, am decis sa inscriem proiectul si pe GlobalGiving, cea mai mare platforma de Crowdfunding.
Astfel ca pana pe 30 decembrie puteti dona si face o fapta buna accesand acest link: https://www.globalgiving.org/projects/alo-prematuritate/ . Orice donatie conteaza si oricine poate sa fie Mos Craciun 🙂
Sau…pentru cine are firma, poate redirectiona cei 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Unu si Unu pana la 30 decembrie. Mai multe despre aceasta facilitate accesati http://unusiunu.com/20-din-impozit/
Well…cam asa arata proiectele, pe scurt. La acestea se adauga participarile la diverse reuniuni de lucru in Parlamentul Romaniei, in Ministerul Sanatatii, la intalniri regionale ale asistentilor comunitari. O parte a acestor reuniuni a fost dedicata prematuritatii, iar Asociatia Unu si Unu a detaliat cauzele si bolile asociate prematuritatii, impactul nasterii inainte de termen asupra familiilor, recuperarea copiilor nascuti prematur dar si despre proiectele asociatiei. Tot in zona de lobby si advocacy Asociatia Unu si Unu a participat la dezbaterea extraordinară a Parlamentului European de la Bruxelles pe tema „Sănătatea mamei și a nou-născutului – schimbă viitorul Europei”, dar si la o reuniune internationala a organizatiilor de parinti cu prematuri care a avut loc in Germania si a fost organizata de EFCNI.
Cred ca ma opresc aici:)
Sa avem un an mai bun cu toti, in 2016, dar mai ales, sa fim sanatosi!
Intreaga galerie de imagini de la evenimentele Asociatiei Unu si Unu sunt disponibile aici: http://unusiunu.com/galerie-foto/, iar galeria video aici: http://unusiunu.com/galerie-fotovideo/
Comenteaza