Cu toții știm că a da naștere unui copil este una dintre cele mai frumoase și importante experiențe pe care poate să o aibă o mamă și se presupune că ar fi o experiență pozitivă. A avea un bebeluș născut înainte de termen este o adevărată traumă pentru fiecare mamă și fiecare familie care se confruntă cu o astfel de situație.

In Romania, se nasc peste 20.000 de copii inainte de termen. La nivel mondial, se nasc anual 15 milioane de copii prematuri. Mai mult de 1 milion dintre aceștia mor. Pe măsură ce acești copii evoluează, există riscul de a prezenta dizabilități de învățare și de comportament, paralizie cerebrală, infecții, boli cardio-respiratorii, diabet, probleme de vedere, un risc cu mult crescut față de copiii născuți la termen.

Ziua Internationala a Prematuritatii Sosete mici, vise mari #WPD2014

Unul din zece copii este născut prematur. La nivel mondial.

De cele mai multe ori, o naștere prematură înseamnă sacrificii economice mari și o luptă continuă cu sistemul medical. Creșterea conștientizării fenomenului de prematuritate este primul pas în lupta cu acest fenomen real, ce se întâmplă la nivel mondial. Rata de prematuritate ar putea fi redusă semnificativ, iar sistemul medical ar putea cunoaște o dezvoltare și o îmbunătățire a tratamentelor destinate bebelușilor născuți prematur.

Ajutorul și suportul tău are o importanță cruciala în derularea cu succes a Zilei Internationale a Prematuritatii, proiect demarat în premieră în România de către Asociația Unu și Unu și Micolino, dar care se bucură deja de vizibilitate în 36 de țări din Europa.

Implicându-te, vom reuși să sensibilizăm un public cât mai larg, să atragem atenția într-o manieră mai amplă asupra problemelor și riscurilor impuse de fenomenul prematurității și să facem cunoscută inițiativa și în România.

În acest an, organizațiile de părinți din întreaga Europă vă invită să vă implicați și să luați măsuri prin promovarea evenimentului dedicat prematurității.

Rolul vostru!

Puteți utiliza următorul set de instrumente pentru a participa la această campanie:

  • Trimite povestea ta si a prematurului tau pe contact@unusiunu.com. Voi sunteti marturia ca eroii exista si asta ii poate ajuta si pe alti parinti.
  • Fotografiati-va eroul cu o pereche mica de sosetele in mana și trimite-ne “dovada” pe https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889 sau pe contact@unusiunu.com.  Asociația Unu și Unu și Micolino vor promova acțiunea tau;
  • Expune Bannerul cu șosete în perioada 10-28 noiembrie 2014 pe conturile din social media, Facebook, Twitter etc. pentru a celebra Ziua Internațională a Prematurității.
  • Puteti sa faceti un colaj foto folosind bannerul cu sosetele. Le puteti urca pe https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889 sau pe contact@unusiunu.com.
  • Pe 17 noiembrie poarta ceva mov sau aprinde o lumina mov, fa o fotografie si trimite-o pe contact@unusiunu.com sau contact@micolino.ro.

sosete mici vise mari

Îți mulțumim din inimă pentru că ești alături de acești copii prematuri și de familiile lor.

Asociația Unu și Unu!

http://goo.gl/5sYkRE