Bebelusii nascuti inainte de termen au nevoie de caldura, liniste si multa dragoste pentru a putea trece cu usurinta peste obstacolele intalnite.

Odata cu trecerea timpului echipele medicale din intreaga lume s-au gandit ca este absoluta nevoie si de alte instrumente in afara de cele de la sectia de neonatologie care sa le vina in ajutorul bebelusilor prematuri si care sa poata fi utilizate cu usurinta si de catre parinti in momentul in care sunt acasa.

Cuiburile pentru prematuri le asigura un confort deosebit micutilor prin pozitia pe care le-o impune si anume aceea a semi-fatului, le asigura un somn conform sfaturilor medicale si anume pe spate si se simt intr-o siguranta pe care o avea doar in pantecul mamei.

il_570xN.612440150_ae9x

Tot prin pozitia impusa de cuiburi se evita reflexul de tresarire intalnit in cazul multor bebelusi nascuti prematur si nu numai. Se limiteaza riscul de a tine copilul capul prea mult pe spate si sa devina plat, ii permite sa isi atinga fata si gura si sa se joace in siguranta, sa isi controleze miscarile si sa isi dezvolte motricitatea pana la urma.

Pozitia semi-fetala ii permite de asemenea o buna relationare cu cei din jur, are privire tintita in mod natural si nu se forteaza sa observe un obiect din jurul lui.

Un cuib destinar bebelusilor nascuti prematur trebuie sa includa:

–          O banda reglabila care sa poate fi deplasata in josul cuibului pentru ca in primele 4-6 luni copilul se dezvolta;

–          Materialul din care este confectionat trebuie sa fie neaparat bumbac pentru ca pielea bebelusilor prematuri este foarte sensibila si trebuie sa respire;

–          O banda reglabila care il tine pe bebelus in siguranta;

In primele luni de viata aceste cuiburi pentru bebelusii nascuti prematur ii va linisti, ii va ajuta sa se adapteze mai usor la noua viata, se vor simti cuprinsi si „mangaiati” ca in burtica mamei.

79ab0e173ab5443f9715b4584947b106

Printre beneficiile acestor cuiburi se mai pot enumera si :

–          Reducerea de reflux gastric

–          Imbunatatirea interactivitatii dintre copil si cei din jur

–          Asigurarea unui somn linistit

–        Inlatura sentimentul de singuratate in momentul in care mama lipseste pentru cateva clipe de langa el.

–          Dupa cateva utilizari se poate observa cu usurinta faptul ca bebelusului ii place si ca s-a adaptat in „ cuibul” lui, este linistit, calm si se simte confortabil;

–          Banda de siguranta existenta nu ii permite copilului sa rastoarne cuibul oricata forta ar avea, siguranta copilului este asigurata.

–          Este singurul produs care poate fi utilizat atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Datorita materialelor din care este confectionat, pozitiei adoptate nu prezinta riscuri pentru sanatatea bebelusilor;

–          Se pot folosi si saci de dormit in timpul in care ii tineti in cuib, dar sa nu fie de dimensiuni prea mari sau prea grosi pentru a-i lua din spatiu;

–          Durabilitatea cuiburilor va asigura reutilizarea acestora si pentru alti copii.

Nevoia acestor cuiburi este foarte mare in randul parintilor cu bebelusi nascuti prematur si de aceea puteti de asemenea sa contribuiti pe websitul Asociatiei www.unusiunu.com donand pentru achizitionarea de „cuiburi”, necesare crearii unui ambient care sa-i ofere protectie, caldura si confort bebelusului prematur, pe toata perioada cat sta in incubator.

 

 

 

 

Sursa: http://www.earthmother.ie/