Ghidul Prematurului a fost lansat in Romania, pe 29 iulie in cadrul unei conferinte la Ministerul Sanatatii care sustine aceasta initiativa a societatii civile, prilej cu care s-a anuntat oficial de catre prof. dr. Dorel Săndesc, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, ca anul acesta, s-au alocat peste 4,1 milioane de lei pentru secțiile de neonatologie și se vor suplimenta in perioada imediat urmatoare la rectificarea bugetara.

Unde poate fi gasit?

Parintii de prematuri pot solicita Ghidul Prematurului de la echipa medicala neonatala.

Cat costa un exemplar?

Ghidul Prematurului este oferit gratuit la nivel national si este gandit de Asociatia Unu si Unu ca o sursa corecta de informare, cu informatii chiar de la specialisti, validat de autoritati.

Doar in Romania sau si in strainatate?

Ghidul Prematurului – un proiect unic in Romania initiat si realizat in exclusivitate de Asociatia Unu si Unu va fi disponibil in 60 de maternitati din Romania de grad II si III. Un numar total de 19.000 de exemplare vor fi donate de catre Asociatia Unu si Unu catre sectiile de neonatologie astfel luand in calcul statisticile privind rata nasterilor premature pe an din fiecare spital,  astfel incat sa aiba acces la informatie toate mamele care nasc inainte de termen.

Despre Ghidul Prematurului!

Despre Asociatia Unu si Unu!