Material publicat in revista: logo Garbo

Noi am raspuns sincer la provocarea celor din revista Garbo: Daca as fi pentru o zi Presedinte…3 dorinte pentru un pestisor de aur politic!

1. Ca masuri prioritare cred ca sanatatea si educatia (inclusiv sanitara) au nevoie de infuzie bugetara, dezvoltare, atentie deosebita. Preventia si educatia sanitara va reduce cheltuielile bugetare pe termen lung. Din nefericire insa sunt sectii de neonatologie unde incalzirea incaperii se face cu resouri sau bebelusii mor pentru ca nu exista sectie de terapie intensiva neonatala de grad III in fiecare judet care sa beneficieze de aparatura, cadre medicale specializate si medicamente subventionate de stat pentru fiecare copil nascut inainte de termen. Inca se mai practica externarea mamei de prematur din spital din lipsa de fonduri ale institutiei si bebelusul este privat de contactul zilnic si/ sau permanent cu mama sa, de laptele matern care este inlocuit de laptele praf prin subventie de la stat etc. contribuind astfel de rata in crestere a abandonului in maternitate. Marirea indemnizatiei pentru parintii cu copii prematuri, precum si extinderea concediuliul de maternitate la 3 ani pentru familiile care au un nou nascut inainte de termen. Interzicerea laptelui praf in spitale si utilizarea doar pe baza de prescriptie medicala.

2. Cred ca transportul si infrastructura, precum si turismul trebuie sa se alinieze cu tarile dezvoltate din Uniune.

3. Relaxarea mediului de afaceri prin politicile fiscale si de taxare care sustin “parazitarii’ societatii. Reducerea TVA si a accizelor pentru a impulsiona productia, consumul si importul.

Voi ce completari mai aveti?

Urmariti aici si parerile altor persoane: http://www.garbo.ro/articol/Social/17396/daca-as-fi-pentru-o-zi-presedinte/pagina-4.html