Multipletii vostri s-au grabit sa vina mai repede pe lume si sunt internati la sectia de neonatologie pentru a primi cel mai bun tratament in lupta lor cu problemele prematuritatii?

Este o etapa in care ai nevoie de suport si de sustinere mai mult ca oricand:http://micolino.ro/blog/?cat=213

Trebuie sa va familiarizati in primul rand cu mediul in care micutii isi vor petrece o parte din timpul lor acolo. Nu refuzati ajutorul si sustinerea celor din jur pentru ca veti avea nevoie.

Chiar daca sunt gemeni sau multipleti trebuie sa le invatati nevoile fiecaruia, pentru ca ei nu sunt identici ca personalitate, au nevoi diferite, au parte de tratamente diferite si de aceea este necesar sa ii cunoasteti cat puteti de bine pentru a le fi de ajutor si pentru a avea grija de ei atat cat echipa medicala va ofera posibilitatea.

De exemplu: unui copil i-ar face bine sa fie usor atins pe piele, ceea ce ii poate conferi o oarecare liniste si protectie, pe cand altul poate prefera un control ferm, unul dintre ei poate adormi in zgomot iar ceilalti intr-o liniste profunda.

Pe masura ce reusiti sa le cunoasteti indeaproape nevoile micutilor, tabieturile si preferintele, veti reusi sa aveti grija de ei exact cum trebuie.

La un moment dat te poti simti coplesit/a de etapa aceasta de cunoastere si vei avea senzatia ca unuia ii oferi mai mult decat celuilalt, insa trebuie sa cereti ajutorul partenerului/ bonei/ persoanelor apropiate in cresterea micutilor.

Daca intr-una din zile va simtiti mai atras de unul dintre copilasi, trebuie sa constientizati ca nu este nicio problema, este ceva firesc sa se intample asta insa ar fi bine sa va asigurati ca partenerul/ cadrele medicale se ocupa de ceilalti in egala masura, astfel incat toti micutii sa primeasca afectiunea necesara.

Nu-ti pierde increderea ca cei mici se vor face bine in curand si ca veti pleca acasa. Mediul de la neonatologie nu este unul care sa iti ofere o oarecare liniste parentala dar trebuie sa le acordati tot creditul celor care ii au in grija pe copiii vostri, ei cunosc cel mai bine fenomenul si isi fac meseria asa cum trebuie.

In ceea ce priveste alimentatia, este o situatie diferita sa alaptezi mai multi copii fata de unul. Trebuie sa fii flexibila si sa iti acorzi timpul necesar ca sa inveti si sa descoperi ce anume functioneaza mai bine pentru fiecare dintre ei.

Nu ezita sa ceri parerea mamelor ce au trecut deja printr-o experienta de genul acesta. Uneori aceasta responsabilitate, de a-i hrani pe bebelusii tai care s-au nascut prematur devine coplesitoare mai ales ca tot timpul in minte va fi intrebarea: oare am suficient lapte pentru toti?

Diversitatea de informatii si sfaturi primite pe perioada sederii la neonatologie s-ar putea sa iti dea senzatia ca mai bine faceai si tu un curs de asistenta medicala dar toate acestea te pregatesc pentru a avea grija singura ( in lipsa personalului medical) in momentul in care pleci acasa cu ei.

Mai multe despre acest subiect: http://www.babycenter.com/0_how-to-care-for-your-twin-or-multiple-preemies-in-the-nicu_10300015.bc