O intrebare grea. Uneori fara raspuns. Uneori fara aplicabilitate, alteori…nici nu mai zi

In Romania se nasc peste 20.000 de bebelusi prematuri, adica 1 din 10 copii vine mai devreme pe lume. Viata lor atarna de un fir de ata.

Related image

Stau uneori si luni de zile internati la terapie intensiva, sunt afectati de acest inceput de viata dificil si apoi foarte multi dintre acestia au nevoie de recupare medicala prelungita pentru o viata normala si sanatoasa.

Care sunt cele mai frecvente terapii?

-kinetoterapie (Vojta, Bobath,etc.)

-fizioterapie,

-hidroterapie,

-hipoterapie,

-logopedie,

-ergoterapie,

-ortezare etc.

Sunt convinsa ca stiti despre ce vorbesc. Noi, parintii cu prematuri sau cu bebelusi cu dificultati la nastere vorbim aceeasi limba.

Cea mai mare parte dintre aceasti bebelusi sunt expusi riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrala, retard mintal. Aproximativ 1 milion de copii  la nivel international nu supravietuiesc luptei pentru viata în fiecare an.

Sa nu scap subiectul din vedere…

Este realitatea grea prin care trec zeci de mii de parinti. Unii raman fara ajutor, altii sunt mai norocosi.

Care este cauza? Pai, costul acestor tratamente, evident.

Multi se intreba cat costa, care este cea mai eficienta terapie, care este cea mai ieftina, care este cea mai scumpa. In realitate totul este costisitor.

Ca sa va faceti o idee: costul mediu al unui program de recuperare/copil depaseste 3000-3500 de Ron pe luna, adica peste 800 de lei pe saptamana.

Impreuna vom reusi!