Copiii nascuti prematur sunt de dimensiuni reduse si nu au avut parte de 9 luni in care sa se dezvolte natural in burtica mamei. Fragilitatea lor nu se reduce doar la dimensiunile corporale, ci si la grija si atentia speciala in ceea ce priveste regimul de odihna, regimul alimentar, controalele frecvente la medici etc.

rwh-breastfeeding05-600x300

Dezvoltarea lor prematura impune un regim alimentar special datorita faptului ca ei nu au inca posibilitatea de a inghiti, de a respira asa cum fac bebelusii nascuti la termen.

In scopul de a-i ajuta pe micuti, formula de lapte pentru prematuri are o concentratie crescuta de vitamine, minerale, proteine pentru a asigura un ritm de crestere normal tinand cont de capacitatea de absorbtie si tolerare a unor volume mari de lichid.

Aportul energetic al acestui tip de lapte este de cele mai multe ori echivalent cu 24kcal/ 30ml.

In cele mai multe cazuri, doctorii sunt cei care recomanda ca de indata ce au fost externati din spital, sa combine laptele matern cu cel formula pentru un ajutor in plus oferit bebelusului.

Daca medicul va recomanda un anume lapte formula este foarte important sa continuati sa il utilizati atata timp cat vi s-a recomandat, intrucat ei cunosc foarte bine aceste produse si ce anume este mai potrivit pentru dezvoltarea micutului.

mommy_feeding

Daca din diverse motive nu mai doriti sa ii administrati laptele formula este indicat sa discutati deschis cu medicul pediatru si sa ii comunicati acest aspect, nicidecum sa nu intrerupeti dumneavoastra programul deja indicat de specialisti. Impreuna cu doctorul puteti realiza un plan de alimentare potrivit nivelului de dezvoltare al bebelusului.

La voi cum s-a procedat si cat timp a durat administrarea laptelui formula in randul bebelusilor nascuti prematur?

Pentru mai multe informatii din acest domeniu, puteti accesa:

http://preemies.about.com/od/parentingyourpreemie/qt/How-Long-Should-My-Baby-Use-Preemie-Formula.htm