Cade, Ian si Milo sunt trei bebelusi identici care s-au nascut pe cale naturala fara ajutorul tratamentelor de fertilitate. Astfel de sarcini sunt foarte rare, studiile arata ca exista doar 1 caz la un milion de nasteri.

Sa ai un pacient cu tripleti identici este destul de interesant si de rar intalnit in cariera mea de medic, adica e prima pe care o intalnesc pana acum”, declara unul din medicii ce au avut-o in grija pe pacienta in spital.

Cand Jody (mama) a aflat la ecografie ca vor fi trei copii si nu unul, nu a fost foarte surprinsa avand in vedere ca sotul ei mai avea un frate geaman dar temerea cea mare care era confirmata oarecum si de personalul medical era legata de nasterea timpurie a micutilor, un fenomen des intalnit in cazul sarcinilor multiple.

Pe parcursul sarcinii, Jody a acordat o atentie deosebita controalelor medicale si a tinut cont de orice sfat venit din partea medicilor. Termenul dat de acestia ar fi fost pe 25 ianuarie insa pe 5 decembrie au venit pe lume cei trei bebelusi, la 32 de saptamani de sarcina.

Potrivit statistilor si studiilor efectuate, varsta gestationala pentru multipleti ar fi intre 32-33 de saptamani.

La nastere totul a decurs normal si totul s-a intamplat in conditii de siguranta maxima. Bebelusii au invatat putin mai greu sa respire si sa manance, au fost intubati dar fara alte complicatii majore. Unul din cei trei s-a dovedit a fi mai puternic si a fost externat de la neonatologie dupa 2 saptamani. Ceilalti doi se afla inca la terapie intensiva dar medicii sunt foarte optimisti ca in cateva zile situatia va prinde alt contur iar familia ar trebui sa se pregateasca de petrecere pentru ca vor merge toti acasa!

Sursa: http://www.examiner.com/article/montana-mom-gives-birth-to-one-a-million-identical-triplets?cid=PROG-LifeBlock1-Article-IdenticalTripletsBorn