Se spune despre manichiura fiecaruia ca reprezinta cartea de vizita a persoanei respectiva. Ce ne facem cu bebelusii?

Ei bine, manichiura bebelusilor este una speciala ce necesita o atentie deosebita si folosirea unor trucuri. Procesul de cosmetizare a unghiutelor nu este unul deloc placut de micuti, astfel incat mamicile trebuie sa gaseasca o posibilitate prin care sa-i distraga atentia bebelusului de la taierea unghiilor. Unele aleg ca si moment potrivit, momentul alaptarii, altele cand dorm, depinde de fiecare.

Unghiile bebelusilor cresc foarte repede si reprezinta un pericol in ceea ce priveste siguranta acestora, se pot zgaria foarte usor dar se poate produce si o sangerare locala.

Ca si instrumente este bine sa folositi o forfecuta rotunda si nu o unghiera pentru adulti. Unghierele si forfecutele pentru adulti sunt mai ascutite si mai periculoase pentru bebelusi. Micutii au unghiile foarte subtiri, iar o unghiera pentru adulti este mult prea puternica si taioasa pentru unghiutele bebelusului. Pentru a va usura munca este bine sa i le taiati imediat dupa baita, deoarece devin mai moi si usor de taiat, astfel incat nu-l chinuiti prea mult pe micut.

Unii medici recomanda in taierea unghiilor, ca la maini sa le taiati rotund iar la picioare patrate pentru a evita incarcanarea lor.

Bineinteles ca apar si micile taieturi, ciupituri, luand in considerare ca micutul nu este o papusa, ci o fiinta activa ce se misca si isi pierde rabdarea foarte usor. Nu trebuie sa va alarmati, sunt normale aceste intamplari. Daca sangereaza, aplicati o compresa sterila si apasati timp de cateva secunde pana cand se va opri.

Iata cateva sugestii care sa-ti usureze procesul de cosmetizare a unghiilor:

  1. incearca sa-i tii manuta cealalta a bebelusului ocupata, pentru a nu te deranja in momentul in care tai unghiile sau cere ajutorul cuiva  in astfel de momente;
  2. alege o pozitie cat mai confortabila, atat pentru tine cat si pentru bebelus;
  3. taie unghia rapid, fara sa te mai gandesti ca a cazut pe covorul proaspat curatat; ideea este sa termini cat mai repede ca micutul sa nu reactioneze din ce in ce mai urat;
  4. poti folosi si alte instrumente in afara de unghiere pentru bebelusi si foarfeca, eventual o pila speciala te poate scoate din impas.

Voi ce alte trucuri folositi?

Andra Birladeanu,

Editor coordonator Micolino.ro