Acum 4 ani, pe cand aveam grija de gemenii mei nascuti prematur simteam nevoia arzatoare de a fi la curent cu tot ce insemna prematuritate.

Aveam o lista lunga de intrebari iar lista se facea mai mare pe zi ce trecea. Ce sa credeti? Nu am gasit nici carti in Romania, nici cursuri organizate pentru noi, parintii cu prematuri, nici haine, nici psihologi care sa-si ofere serviciile si suportul mamelor care au nascut inainte de termen, nici..nici..nici…

Mare imi fu mirarea sa observ ca o parte din lucrurile astea inca nu au avut loc iar numarul parintilor prematuri este oricum in crestere, nevoile acestora le cunosc si sunt mai mari ca niciodata.

Luand toate aceste aspecte in calcul, pornind de la lipsurile mele personale am inceput incet-incet sa vin in ajutorul celorlati, luand in calcul lista mea!

Pasul cu hainele pentru prematuri l-am facut primul si iata magazinul online cu haine unicat pentru prematuri, gemeni si multipleti din Romania. Vezi aici pagina magazinului online: www.micolino.ro

Pasul cu informarea l-am realizat mai tarziu, adica anul trecut, in 2015 si impreuna cu jumatatea mea Corina, adica Asociatia Unu si Unu, am lansat primul Ghid al Prematurului din Romania. Ghidul a  avut un ecou puternic in randul parintilor cu prematuri care ne-au expus gandurile lor sincere, parerile vis-a-vis de informatiile scrise in Ghid si ma bucura nespus de mult gandul ca intr-adevar am creat un instrument adaptat nevoilor parintilor cu bebelusi nascuti prematur.

Varianta online a Ghidului o puteti citi aici: Ghidul Prematurului

Urmatorul pas: cursuri pentru parintii cu prematuri

Oh, da. Mi-ar fi fost atat de necesare la timpul respectiv dar nu am avut norocul acesta oricat de mult am cautat.

Iata ca anul acesta, in 2016, tot cu jumatatea mea de la Asociatia Unu si Unu, Corina, am reusit sa organizam si asta!

O serie de cursuri dedicate parintilor cu prematuri pana la varsta de 2 ani, gandite strict pe nevoile parintilor din aceasta perioada.

M-am regasit in fiecare, pentru ca am simtit ce inseamna sa ai 2 bebelusi prematuri intr-o tara in care fenomenul acesta este in plina crestere iar programele de inlaturare sau de stopare a acesti fenomen sunt….stiti voi cum.

Totul despre aceste cursuri puteti afla de aici si va puteti alege sa participati la oricare dintre ei.

Stiti ce am omis?

Sunt gratuite, toate, da!

Vreti sa stiti pe cine veti cunoaste la aceste cursuri?

Pai: Otilia Mantelers Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting si specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani, Gaspar Gyorgy – psihoterapeut, Eugenia Dobrescu – Nutritionist, Mona Ciurezu – Consultant specialist pentru somnul copilului de 0-4 ani, Nina Sofian – Psiholog  si multi altii.

 Trebuie doar sa va inscrieti din timp, completand formularul online de aici

Primul curs va avea loc pe 3 martie si va fi sustinut de Gaspar Gyorgy, pe care cu siguranta il cunoasteti. Abia astept sa fiu acolo si sa invat ceea ce trebuie.

Banner-v2-03

Despre cum se schimba relatiile de cuplu odata cu venirea unui prematur, le-ati simtit probabil pe pielea voastra (cei care au trecut deja de aceasta etapa) dar este important sa stim cum sa gestionam orice conflict aparut dupa nasterea unui copil, nu?

Mai multe nu va spun, va las pe voi sa veniti la curs si sa-mi spuneti dupa cum a fost!

Pana atunci, nu uitati sa va inscrieti pentru ca locurile sunt limitate.