Doresc sa va povestesc despre nasterea gemenelor noastre cu toata mandria mea.

Ele s-au nascut cu o greutate de 2000 grame si respectiv 2200 grame. Nasterea a decurs cu dificultati mari, intrucat eu am intrat in stop cardiorespirator in timpul nasterii. Am avut nevoie de cateva luni de refacere dupa nastere dar gemenele au fost bine, chiar foarte bine, fapt pentru care ne-am externat din spital la 8 zile dupa nastere, cu 1900 grame si 2000 grame.  Ele au luat in greutate foarte frumos in fiecare luna 1000 grame si pot spune ca sunt 2 luptatoare.

La varsta de 1 an si 3 luni, uneia dintre gemene, Sorana, care s-a nascut cu greutatea de 2000 grame, in urma unei cazaturi, i s-a format un hematom pe creierul mico fractura de craniu la imbinari pe partea stanga si o comotie cerebrala.

Pana la varsta de 3 ani nu a vorbit iar acum am avea nevoie de logoped. Din nefericire, trebuia sa repetam analiza de CT, am fost internati la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, intrucat la sectia de pediatrie nu era medic specialist in neurochirurgie si apoi transferati la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu.

Nici pana in ziua de azi eu nu am iesirea din spitalul de copii. Asta pentru ca incidentul s-a intamplat intr-o zi de duminica si am fugit cu fetita repede la spital, acolo nu au observat nici fractura de craniu din urma unei radiografii si m-au trimis acasa.

Luni m-am dus la neurolog la un control, m-au linistit in acelasi mod: fetita nu are nimic.

Trebuie sa mentionez ca pe actul de iesire din Spitalul Judetean de Urgenta Oradea, Dr. Mohan, ne-a recomandat efectuarea unui alt CT dar nici medicul de familie nu ne-a intocmit un bilet de trimitere pentru reexaminare CT.

Eu sper si cu credinta in Dumnezeu sper ca fetita mea este bine si nu vom avea urmari in urma cazaturii.

Gabriela, Sorana si Briana