Pfuu, nici nu stiu de unde sa incep. Pentru ca am avut un an galopant, plin de bucurii si provocari, ca de…asa e in viata. Da, despre 2017 este vorba. Trebuie sa iti povestesc.

Anul 2017 a inceput cu o nominalizare emotionanta la Femeia Anului, la sectiunea „Apararea drepturilor copiilor”, gala organizata de Avantaje si care reuneste femei din diverse medii care prin initiativa, leadership si antreprenoriat de business sau social, schimba lumea. Iti imaginezi ca m-am simtit cel putin onorata sa fiu alaturi de atatea femei inspirationale.

Practic, am derulat proiecte comunitare cu o valoare cuprinsa intre 70.000 – 90.000 de euro. Am dat viata unor idei, care acum sunt proiecte semnificative de care sunt tare mandra cum e Sunetul Neputintei, cum sunt Terapiile in spitale, avem un grup inchis unde parinti care isi pierd bebelusii se sustin emotional, am contribuit semnificativ ca familii cu prematuri sa beneficieze de sprijin financiar pentru a continua terapiile de recuperare pentru copii, am dotat cu fotolii pentru terapia de Kangoroo Care 6 sectii de neonatologie si am facilitat imbratisarea dintre mama si bebelus pe perioada spitalizarii.

Nimic din aceste idei nu deveneau realitate fara oamenii absolut fabulosi care duc o munca incredibila precum Nina, Cristiana, Iulian, Andra, Andreea sau fara parteneri exceptionali care au finantat aceste idei si au dat viata proiectelor.

Anul trecut am strans primii mei 30.000 de euro din donatii si sponsorizari pentru cauza mea draga. Am fost tare mandra si fericita ca

oamenii au crezut in mine si au vrut sa-si arate sustinerea.

Ideea mea pentru primul proiect European scris si gandit strategic de mine a fost selectat printre castigatori, asa ca am mai inregistrat o premiera.

Am avut parte si de un „uragan” perfid care zdruncina din radacini valori, increderea, transparenta si mi-am dat seama ca uneori, la numite specii”umane”, constiinta si bunul simt nu exista. Exista doar instinct de supravietuire, fara principii sau integritate, fara frica de frica de Dumnezeu sau justitie.

Dar am continuat sa ii simt aproape pe multi oameni dragi mie, prieteni apropiati pe care nu ii nominalizez si mi-am intarit convingerea ca experientele sunt despre oameni, ca oamenii aduna oameni ghidati de emotii, respect, integritate. Am reluat legaturi cu oameni pe care ii indragesc, ii apreciez si cu unii am si colaborat.

Am intalnit oameni fabulosi si am inceput noi colaborari, am extins echipa din cadrul Asociatiei Prematurilor si vom continua sa ne dezvoltam, astfel incat sa ajungem la cat mai multi beneficiari din tara.

Am demarat amenajarea primului Centru de Excelenta in Prematuritate, am imbratisat cadre medicale pentru munca lor grozava, am participat la evenimente si conferinte stiintifice internationale cu scopul de a ma imbogati cu know-how si a imbunatati calitatea ingrijirilor pe care le primesc prematurii si parintii lor.

Am reprezentat Romania la Venetia unde am prezentat situatia prematuritatii in Romania, prin ochii unui parinte, la un congres medical international de neonatologie.

Mi-am deschis aripile intr-o caravana maraton care a avut ca scop promovarea prematuritatii si a unei alimentatii sanatoase. Am parcurs sute de km, am intalnit sute de oameni care ascultau cu urechile ciulite si cu inima deschisa ce vorbeam noi acolo pe scena. A fost o experienta fabuloasa pentru care ii sunt recunoscatoare autoarei Tily Niculae.

Anul 2018 este abia la inceput si se anunta fabulous prin oamenii implicati din viata mea si din Asociatia Prematurilor.

Nu uitati ca oamenii aduna oameni, asa ca fiti atenti la ce va spune intuitia, inima…