Ce-mi plac vestile care anunta lucruri marete pentru copii.

Ieri a fost  invitata la un eveniment de lansare si nu unul oarecare: s-a deschis primul centru din Romania pentru copiii cu dificultati de invatare. Genial, nu-i asa?

„Vinovat” de acest lucru maret este ONG-ul Edulier care a dat vestea oficial si a mai mentionat ca centrul foloseste  in premiera metode de invatare alternative precum terapia cu animale, interactivitatea digitala, art-terpaia sau terapia prin muzica.

Noul centru Edulier isi propune ca prin metode de predare adaptate copiilor cu dificultati de invatare sau TSI (Tulburari Specifice de Invatare) dar si cu ajutorul unei echipe de specialisti in astfel de tulburari, sa ajute copii cu varsa cuprinsa inte 3- 14 ani sa depaseasca dificultatile de scris, citit, memorat sau de calcul.

Prezenta unui astfel de centru mi se pare absolut necesara mai ales ca, in Romania, 3 copii dintr-o clasa de 20 au o tulburare specifica de invatare iar depistarea acesteia timpuriu si un plan de interventie si terapie adecvat ar face o diferenta clara in cresterea armonioasa si formarea ca adult cu sanse reale de dezvoltare in comparatie cu un copil fara TSI.

In cazul in care ai observat urmatoarele semne la copilul tău:  inversează literele, cifrele atunci când scrie/ citește lent/ scrie cu greșeli, omisiuni, repetiții/ face cu greu transcrieri/ are dificultăți de coordonare și la sporturile de echipă/ încurcă frecvent stânga și dreapta/ are atenția scăzută, își pierde repede răbdarea/ urmărește cu dificultate instrucțiunile/ este dezorganizat, își face lecțiile cu pauze frecvente, inscrie-l la evaluare în centru.

V-as putea vorbi despre ei pagini intregi insa va las sa ii descoperiti pe: http://www.edulier.ro/centru/ dar si pe Facebook.