Ca in fiecare an, o sa-mi lipseaca vara cu ale ei seri calde si lungi, cu zilele ei cu soare cald. Nici nu a plecat bine si deja imi lipseste. Si o astept cu drag, caci am deja planuri pentru la primavara-vara.

Astazi am decis sa va povestesc putin despre evadarile pe care as vrea sa le fac prin Romania. Sunteti curiosi?

Prima evadare mi-ar placea sa fie aici, in zona Medias/ Fagaras.

img_9492

Am condus recent de la Cluj la Bucuresti si am ramas impresionata de Medias. Asa niste locuri pitoresti… Am facut oprire de dezmortit oasele la biserica fortificata Mosna mi-a placut ca a fost bine conservata. Mi-a placut preocuparea autoritatilor de a o promova si de o mentine intr-o stare incredibila.

Se vede ca din cand in cand fac investitii de protejare. Parca simteai inca tumultul vremurilor apuse.

Vazandu-mi fascinatia, prietena cu care aram in masina mi-a mai zis si de vulcanul stins Racos (http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-4-obiective-din-satul-transilvanean-racos) si Lacul de Smarald  (http://zvoner.com/video-lacul-de-smarald-minunea-ascunsa-din-romania).

Se poste sta in gazda la localnici si se pot organiza plimbari cu caruta, facut prajituri, pictat etc.

Unele dintre case pot arata asa la interior (https://www.airbnb.com/rooms/2202795?guests=4&s=uMkrGoZ5&sug=50) si gazdele iti pot pregati toate mesele sau poti bantui si autogospodari http://magiamuntelui.blogspot.ro/2012/05/complexul-geologic-racos.html

Cum este aproape de Fagaras, unde mergem des la strabunica piticilor, Mia noastra draga, am zis ca ne vom face de drum si in aceste locuri.

img_9515

V-am dat idei..sa inceapa weekendul:)

Voi pe unde mai „umblati” prin Romania? Sunt convinsa ca mai am de descoperit multe locuri si astept cu nerabdare sugestiile voastre.

Foto credit: arhiva personala