Va invitam sa luati parte la cea mai frumoasa zi din existenta Comunitatii Micolino & Unu si Unu – a parintilor cu gemeni, prematuri si copii frumosi, care implineste 2 ani.

In 2012, ideea de a aduna oameni frumosi care sa vorbeasca deschis despre prematuritatea bebelusilor, despre copiii minunati care ne dau lectii de viata din primele ore de existenta, despre gemenii sau multipletii in sarcina si dupa nastere, despre trairi, emotii, bucurii si sfaturi s-a concretizat in Comunitatea Micolino.

Apoi, in 2013 ea s-a unit cu Asociatia Unu si Unu si vocea prematurilor a devenit mai puternica si mai vizibila, mai aproape de prematuri si de voi, parintii lor.

Pe parcursul celor 2 ani am crescut impreuna si am reusit sa formam o familie formata din peste 1200 de oameni care au daruit experienta si celorlalti parinti, care s-au bucurat si s-au alaturat programelor initiate in favoarea lor, care au plans si s-au bucurat de povestile impartasite aici.

In luna Noiembrie avem dublu motiv de bucurie pentru ca celebram atat Ziua Mondiala a Prematuritatii dar si existenta comunitatii Micolino & Unu si Unu, prima din Romania dedicata prematurilor si parintilor cu multipleti.

Faptul ca 1 din 10 copii se naste prematur iar fenomenul prematuritatii nu este larg raspandit in randul societatii civile, obstacolele, lipsurile ivite in fata micilor eroi sunt numeroase si din dorinta de a oferi un sprijin real familiilor ce se confrunta cu venirea timpurie pe lume a unui bebelus a luat nastere comunitatea. Am creat-o ca pe un loc in care gandurile bune, speranta, suportul si emotiile sunt la ele acasa! Este locul in care se intalnesc toti parintii acestor copii si empatizeaza cu ceilalti in ideea de a oferi ajutor.

Suntem prima comunitate de parinti care a adus pe tapet acest fenomen, a discutat deschis despre impactul asupra familiei, a adunat experti si a oferit continut de calitate in aceasta sfera. Incepand din acest an a fost lansat si primul blog de parenting si informare care, alaturi de Asociatia Unu si Unu, pune la dispozitie opinii medicale, articole bogate in informatii utile, povesti si experienta de viata, cu invitati permanenti ce ofera consilierea necesara. Comunitatea Micolino & Unu si Unu isi doresc sa fie un facilitator de relationare intre parintii care au trecut si trec prin aceasta experienta, care uneste si schimba pentru totdeauna.

Ne propunem sa devenim un punct de reper de informare corecta si suport dedicat familiilor cu bebelusi nascuti inainte de termen si dupa externarea acestora.” (dezvaluie Diana Gamulescu – fondatoarea Comunitatii Micolino si vicepresedinte al Asociatiei Unu si Unu)

Concluzia?

Da, parintii de prematuri si multipleti sunt diferiti fata de cei care au copii nascuti la termen. Sunt niste eroi la fel ca si bebelusii lor, emana puterea si forta extraodinara de a depasi impedimentele aduse de prematuritate si sunt oameni cu experiente de viata asemenea unor comori ascunse. Au nevoie de o astfel de comunitate si din acest motiv va asteptam cu propuneri si recomandari pentru a continua impreuna acest proiect de suflet.

Ne puteti vizita pe: https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889

http://goo.gl/f7B7wT