Nu stiu cum este la voi, dar la noi este o traditie cititul povestilor sau povestitul intamplarilor inainte de culcare. Si evident ca joaca dupa si uite asa…ne prinde noaptea tarziu…

Ultima carte citita si care ne-a placut deopotriva si lor si noua a fost ‘Pippi sosetica’ de Astrid Lindgren.

O carte plina de umor, scene haioase care iti stimuleaza imaginatia si iti hraneste buna dispozitie. Te transpui in lumea ei si ramai cu un zambet pe chip. A fost haos cand s-a terminat. Noroc ca o prietena mi-a recomandat repede urmatoarele titluri si am venit seara cu ele acasa:

Apolodor de Gelu Naum – un pinguin haios din Labrador. Povestea sa si aventurile prin care trece e haios redata in versuri pline de rima si haz “ Grasut, curat, atragator/ In fracul lui stralucitor/ Asa era Apolodor”

Aventurile lui Cepelica de Gianni Rodari – simpaticul personaj ne introduce in lumea lui din care fac parte Lamaie, Cepeloi, Patlagica, Mandarina si multi altii. Povestile individuale sunt sub forma de capitole si astfel vom afla cum “Doctorul Castana este gonit de la castel”, sau de “necazurile unui miriapod cand isi duce copiii la cizmar”.

Povesti despre devoratori de carti, fantome din pod si alte personaje de basm de Cornelia Funke. Aceste povesti le plac foarte mult baietilor nostri. Este cu putin aventura, suna misterios si le starneste imaginatia de cavaleri curajosi ce se cred. Mi se pare mai potrivita de baietei decat de fetite, dar cred ca si fetitele sunt curajoase si dornice de aventura.

Aventurile lui Habarnam de Nikolai Nosov. Cine nu-l cunoaste pe acest haios personaj, al carui nume este atat de sugestiv? Si eu i-am citit intamplarile cand eram copila si parca acum le gasesc si mai haioase.

“…In aceeasi casuta locui vestitul doctor Pilua, cel care-i vindeca pe pitici de orice boala. El umbla imbracat mereu in halat alb, si pe cap cu o tichie tot alba, cu pampon. Mai locuiau aici renumitul Surubel si ajutorul lui – Piulita; locuia apoi Zahar Zaharescu Limonada….. Mai locuia in casa asta vanatorul Glontisor…Veneau apoi la rand pictorul Acoarela, muzicantul Guzla si alti prichindei : Grabila, Dondanel, Tacutul, Gogoasa, Zapacila, cei doi frati Posibil si Probabil. Insa cel mai vestit dintre toti era prichindelul zis Habarnam.. Il poreclisera Habarnam pentru ca nu stia nimic”.

Sper ca v-am oferit un pic din universul acestor minunate povesti pentru copii intre 5 si 7 ani.

Tot pentru seara inainte de culcare, un joc despre pupici, iubire si conectare cu copilul/ copiii.

Se poate comanda aici: http://www.mysmallworld.co.uk/product/Djeco-Bisous-Dodo-or-Night-Night-Kisses-Card-Game/90 .

Sunt curioasa sa aflu ce alte carti mai aveti prin biblioteca pentru cei mici si ce succes au la ai vostri copilasi. Ce sa le mai citim?

*Acest text nu este publicitar, ci este opinia mea, ca parinte.
Credit foto: arhiva personala