Cum sa incep? A fost o perioada in care am „copt” idei pentru campania noastra de Ziua Prematuritatii.

17 Noiembrie este data oficiala in care se celebreaza, la nivel mondial, aceasta zi si incercam sa raspandim cat mai multe mesaje in randul societatii civile privind acest fenomen alarmant.

Este al 4-lea an in care celebram si in Romania Ziua Prematuritatii. Imi amintesc perfect cum a fost prima editie, a doua, a treia.

Vrei sa stii ce facem anul acesta?

Editia cu numarul 4 in Romania aduce un video filmat cu ajutorul actritei Tily Niculae – ambasador Unu si Unu. Ea reda intr-o maniera veridica marturia unei mame cu prematur la neonatologie. Si acest parinte nu este singular. Sunt zeci de mii de astfel de familii in tara noastra care se confrunta cu multe lipsuri la terapie intensiva .

Este un semnal de alarma. Este un indemn la mobilizare catre toti factorii decizionali (oameni politici, cadre medicale, jurnalisti, companii, parintii etc.)

Il puteti distribui si voi in conturile voastre de facebook, twitter, mail, youtube etc.

Tot de Ziua Prematuritatii ne-am gandit sa facem apel si catre toti internautii. Va puteti schimba poza de profil din conturile social media prin platforma: http://twibbon.com/support/ziua-prematuritatii-2 folosind hashtag-urile #17Noiembrie #ZiuaPrematuritatii #SockforLife.

De ce facem toate aceste lucruri?

Pentru ca:

-Aproximativ 15 milioane de copii sunt nascuti prea devreme in fiecare an.

-In Romania 1 din 10 bebelusi este prematur, adica sunt aproximativ 18,000 de copii care se nasc inainte de termen.

-Cea mai mare parte dintre aceastia sunt expusi riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrala, retard mintal.

-Aproximativ 1 milion de copii  la nivel international nu supravietuiesc luptei pentru viata în fiecare an. Dar multe decese ale nou-nascutilor si dizabilitati puteau fi evitate prin luarea unor masuri sociale, economice si legislative din intreaga lume.

Destule motive, nu-i asa?

Sustine-i si tu!