De 1 iunie, Asociatia Unu si Unu, Micolino si Totul despre Mame lanseaza campania Fire de Dragoste, pentru bebelusii nascuti prematur.

Poate nu stiati, dar conform statisticilor privind nașterile premature, 79% dintre bebelusi sunt nascuti intre 32 și 36 de saptamani, 10% intre 28-31 de saptamani, iar 11% vin pe lume la doar 28 de saptamani.

Bebelusii nascuti prematur petrec foarte multe ore la terapie intensiva, in incubator, si adesea au nevoie de botosei și caciulite adaptate dimensinilor lor reduse care sa-i protejeze si sa-i ajute sa-si regleze mai usor temperatura corpului.

Cum nu prea se gasesc aceste articole pentru bebelusii prematuri, impreuna cu prietenii de la Totul Despre Mame ne-am gandit sa invitam toate doamnele stiute și nestiute sa creeze caciulite și botosei pentru acesti copilasi. Fa o sezatoare cu prietenele, vecinele, colegele de la job si petrecand impreuna timp de calitate puteti sa tricotati/impletiti impreuna pentru copii prematuri! Da vestea mai departe!

Pentru acesti micuti luptatori, seturile pe care le vom crea sunt o necesitate, nu un moft, stim cu totii ca ei stau dezbracati in incubator, așadar aceste articole de imbracaminte reprezinta un necesar minim pentru a le asigura o evoluție sanatoasa.

Potrivit acelorasi statistici, 1 din 10 bebeluși care se naste are nevoie de aceste seturi. Ideal este sa fie seturi: tuturor ne place sa fim asortati si ne creaza alta stare de spirit cand vedem armonie si culoare si vor avea un efect terapeutic si pentru mamele acestor bebelusi.

Va invitam si pe voi sa-i ajutam impreuna pe acesti copilasi, cu lana sau bumbac, cu andrele sau crosete, cu tutoriale de pe Youtube sau cu ani de pricepere in spate, sa aducem putina culoare și optimism in viata acestor micuti si in viata mamelor lor ingrijorate si framantate de incertitudini.

Cat de mari trebuie sa fie seturile? Aceasta e o intrebare importanta, pentru ca vrem ca ceea ce cream sa aibă si utilitate. Asadar, avem doua masuri.

Masura 1: caciulitele pot fi de 7 cm inaltime si 9 cm latime, rezulta o circumferinta de 20 cm. Sosetutele din acest set pot fi de 5,5 cm talpa si la fel si inaltimea. Masura 2: caciulita de 9 cm inaltime si respectiv 13,5 cum latime, circumferinta este 28 cm, iar sosetutele trebuie sa fie inalte de 6 cm si sa aiba talpa de 6,5 cm.

Cateva detalii logistice:

Campania se deruleaza in perioada 1 iunie-31 august. Seturile crosetate vor ajunge la sectii de terapie de la neonatologie dupa 1 septembrie, cel mai probabil in perioada 1-15 septembrie.

Coletele se vor trimite pana pe 29 august, data postei, pe adresa Str. G. Puccini nr. 8A, Cladirea Pucini Offices, etajul 4, sector 2, Bucuresti. Acestea se vor trimite prin Posta Romana si costurile sunt de aproximativ 6-8 lei.

Puteti de asemenea sa contribuiti pe websitul Asociatiei Unu si Unu donand pentru achizitionarea de „cuiburi”, necesare crearii unui ambient care sa-i ofere protectie, caldura si confort bebelusului prematur, pe toata perioada cat sta in incubator.